ANCRO
ANCRO

Bemutatkozó anyag

Folyamatelemzés és átalakítás (BPR,BPI, BPM)

Bármely üzleti vagy szolgáltatási terület hatékonysága elsősorban az adott terület üzleti folyamatainak hatékonyságától függ. Ezért van szükség az üzleti folyamatok elemzését és hatékonyágának növelését szolgáló tevékenységekre. Az üzleti folyamatok átalakítása lehet "alapvető, radikális" (Business Process Reengineering – BPR), illetve a jelenlegi folyamatok elemzésén alapuló részleges és fokozatos (Business Process Improvement - BPI).

Bizonyos esetekben szükséges lehet – és gyakorta kiindulási pontként is szolgál - a meglévő üzleti folyamatok ábrázolása, nyilvántartása is (Business Process Mapping - BPM). Az ábrázolás ma már nem feltétlenül a folyamatábrákat, inkább a szabványos formátumban, informatikailag feldolgozható formájú és tartalmú leírást jelenti.

Tapasztalataink alapján a szervezet és az üzleti folyamatok szükséges mértékű módosítása is elegendő, ha az átalakított üzleti folyamatok összhangban a szervezeti felépítéssel és az informatikai rendszerekkel hatékonyabban tudják szolgálni a vállalat üzleti érdekeit.

Az üzleti folyamatok átalakítása terén a következő szolgáltatásokat nyújtjuk ügyfeleinknek:

  • A folyamatok, a szervezet és a működés átvilágítása;
  • Szervezeti, működési koncepció és folyamatmodell kialakítása;
  • Üzleti folyamatok kialakítása, átalakítása, szabályozása, bevezetése;
  • Komplex vállalati folyamatmenedzsment-rendszer bevezetése;
  • Kialakított/átalakított folyamatok auditja;
  • Informatikai rendszer bevezetéséhez kapcsolódó folyamatkialakítás és szabályozás.